top of page
  • nos.nl

'Ook Nederland heeft een Energiewende nodig'


Nederland moet in hoog tempo over op schone energie, huizen en kantoren isoleren, van het aardgas af en de elektrische auto in, vindt het nieuwe kabinet. Dat gaat heel erg veel geld kosten en iedereen moet meebetalen.

Net als in Duitsland is ook in Nederland een Energiewende nodig - een energieomslag - zegt de Nederlandse bestuursvoorzitter Peter Terium van het Duitse energiebedrijf Innogy. "Als je kijkt naar het percentage schone energie dat Nederland heeft in de energiemix, dan is dat nog steeds heel beperkt, teleurstellend".

Terium wijt de achterstand van Nederland ten opzichte van Duitsland aan het makkelijk en goedkoop beschikbare aardgas in Nederland. Duitsland had dat gas niet en heeft sinds de zogenoemde Energiewende in 2011 veel meer geïnvesteerd in schone, hernieuwbare energie dan Nederland.

161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Energienota raadsel

Huishoudens moeten bloeden voor de ambitieuze klimaatagenda van het nieuwe kabinet, maar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wei

bottom of page