• nos.nl

'Ook Nederland heeft een Energiewende nodig'


Nederland moet in hoog tempo over op schone energie, huizen en kantoren isoleren, van het aardgas af en de elektrische auto in, vindt het nieuwe kabinet. Dat gaat heel erg veel geld kosten en iedereen moet meebetalen.

Net als in Duitsland is ook in Nederland een Energiewende nodig - een energieomslag - zegt de Nederlandse bestuursvoorzitter Peter Terium van het Duitse energiebedrijf Innogy. "Als je kijkt naar het percentage schone energie dat Nederland heeft in de energiemix, dan is dat nog steeds heel beperkt, teleurstellend".

Terium wijt de achterstand van Nederland ten opzichte van Duitsland aan het makkelijk en goedkoop beschikbare aardgas in Nederland. Duitsland had dat gas niet en heeft sinds de zogenoemde Energiewende in 2011 veel meer geïnvesteerd in schone, hernieuwbare energie dan Nederland.

Lees hier meer.

#energiewende #energieinNederland #isoleren #aardgas #schoneenergie

38 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook Social Icon

© 2020 door Zuydadvies dé ontzorger en bespaarder

Website door: House of Communications

Wilhelminasingel 127, 6221 BJ Maastricht, +31(0)43.303.00.51, info@zuydadvies.nl
KvK nr. 70.18.72.82, BTW nr. NL154583601B02, IBAN NL94.INGB.000.80.80.853