top of page
  • ad.nl

Schiphol stapt volledig over op Nederlandse windstroom


De stroom die de luchthavens van de Schiphol Group verbruiken is vanaf volgend jaar volledig groen, en nog van Nederlandse bodem ook. Eneco, de leverancier, had nog nooit zo’n grote klant die volledig op 'Hollandse wind' overstapt.

De eerste twee jaar is de elektriciteit deels nog afkomstig van bestaande windparken, vanaf 2020 wordt alleen nog vanuit nieuwe windparken geleverd. Het contract dat beide partijen sloten is vijftien jaar geldig. Ook de andere vliegvelden die bij de Schiphol Group horen – Eindhoven, Rotterdam-Den Haag en Lelystad – vallen onder de overeenkomst. Lees hier meer.

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Energienota raadsel

Huishoudens moeten bloeden voor de ambitieuze klimaatagenda van het nieuwe kabinet, maar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wei

bottom of page