top of page
  • nos.nl

Maandopgave verbruik moet energierekening vanaf 2018 verlagen


Huishoudens krijgen vanaf 2018 maandelijks een overzicht van hun energieverbruik. Dat moet ertoe leiden dat mensen zuiniger omgaan met stroom en gas. In een convenant is afgesproken dat huishoudens en kleine bedrijven in 2020 jaarlijks 10 petajoule minder energie verbruiken dan in 2013. Dat staat gelijk aan het verbruik van 150.000 huishoudens. De energiebesparing door huishoudens gaat niet snel genoeg, vinden de overheid en het bedrijfsleven, en daarom worden er nieuwe maatregelen genomen."Het is heel lastig om mensen thuis te bewegen om aan energiebesparing te doen. Terwijl het een feest is voor je portemonnee, want je verdient het bijna altijd terug", zegt Ed Nijpels, van de commissie die let op de naleving van het energieakkoord. "Wij willen dat mensen laten inzien."

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Energienota raadsel

Huishoudens moeten bloeden voor de ambitieuze klimaatagenda van het nieuwe kabinet, maar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wei

bottom of page